Hvornår får man skat tilbage?

Ingen kan give en helt præcis dato for, hvornår du får penge tilbage. Vi kommer dog tæt på.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 1 minutter

Datoen for, hvornår man får penge tilbage i skat, varierer fra år til år. Men når man kigger på datoerne over de seneste år, er der en klar tendens til, at du får udbetalt dine penge i starten af april, hvis du har under 100.000 kroner til gode.

Du har allerede tilbage i december modtaget din forskudsopgørelse, der fortæller dig om, hvor meget du har betalt i skat ifølge de foreløbige tal.

Når tallene er rettet og tjekket efter får du din årsopgørelse, hvor du kan se, hvor meget du præcist har betalt i skat. En lille måneds tid efter får du pengene tilbage i skat, hvis du har noget tilgode.

I 2022 er datoen den 8. april, men hvis du ikke får udbetalt pengene der, skal du ikke blive nervøs. Det kan enten være, at du mangler at udfylde et oplysningsskema, beløbet er på mere end 100.000 kroner, eller hvis din ægtefælle skylder penge i skat.

Pengene bliver som udgangspunkt udbetalt til din NemKonto.

Du kan bruge Taxhelper til at finde alle dine glemte eller skjulte fradrag på årsopgørelsen.

Det tager få minutter, og der er mange penge at spare, fordi du kan tjekke de sidste tre årsopgørelse og få de penge tilbage, som du måske ikke var klar over, at du manglede.