Hvad er forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er et budget for det kommende år, som Skattestyrelsen holder.

Sidst opdateret: 16. maj 2024 | Læsetid: 1 minutter

Din forskudsopgørelse er dit budget for det kommende år, hvor du indberetter, hvad dine forventelige indtægter og fradrag bliver. På den måde beregner Skattestyrelsen, hvad din skat for det kommende år bliver, så du især slipper for at betale et stort beløb tilbage.

De fleste oplysninger bliver indberettet automatisk og tager typisk udgangspunkt i dine oplysninger fra den seneste årsopgørelse. Du bør derfor ændre i din forskudsopgørelse, hvis du forventer en højere eller lavere indtægt for det kommende år, eller der sker store ændringer i dine fradrag.

Vil du undgå en skatteregning?
Få ro i sindet med TaxHelper

I din forskudsopgørelse vil flere felter allerede være udfyldt, men det er væsentligt, at du gennemgår dem og tjekker, at de er korrekte.

Forskudsopgørelsen er opdelt i sektioner alt efter emne. De enkelte felter får tildelt et nummer, så det er mere overskueligt at finde rundt i, og det er der, du skal rette dine oplysninger. Der er et spørgsmålstegn ved hvert felt, som forklarer dig, hvad der skal inkluderes.

Den bliver offentliggjort en gang om året, men det er i løbet af hele året muligt at rette i den. Du finder den her.

Hvor forskudsopgørelse er dit regnskab for det kommende år, er årsopgørelsen dit endelige regnskab for det seneste år. Her kan du se, hvad du havde af indtægter og fradrag, og hvor meget du har betalt i skat. Du får også at vide, om du skal betale eller have penge tilbage.