LendMe pattern

Forbrugslån rente

Vi hjælper dig med at finde en lav rente på forbrugslån

Du finder den laveste rente på et forbrugslån ved at ansøge. Du kan også læse mere om, hvad der påvirker renten herunder

Sidst opdateret: 8. oktober 2020 | Læsetid: 4 minutter

Drømmer du om at komme ud og se verdenen, renovere din bolig, købe en motorcykel eller noget helt fjerde, kan det være nødvendigt at få en økonomisk håndsrækning i form af et forbrugslån hos en bank.

Hvis du leder efter et lån, er du sikkert allerede klar over, at der er flere ting, som du skal være opmærksom på.

Begreber som debitorrente, ÅOP, etableringsomkostninger er noget, som de færreste beskæftiger sig med til dagligt, men de er vigtige at forstå, når du leder efter billige forbrugslån.

Der er mange faktorer, der spiller en rolle i forhold til renten og hvis du læser videre, gør jeg dig klogere på, hvordan man får en lav rente på et forbrugslån, så du øger din chance for at låne penge billigt.

Det helt korte svar er, at det er forskelligt fra person til person. Der er ikke nogen tommelfingerregel om, at renten på et forbrugslån skal være under et bestemt niveau for at være billigt.

Nogle synes, at en rente på 7% er dyrt, mens andre synes at 14% er billigt. Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar, da det kommer helt an på en række faktorer.

Renten, som du får tilbudt er afhængig af mange ting, blandt andet:

  • Lånets størrelse
  • Din økonomi
  • Hvilken bank du låner af
  • Om du har en medansøger

Når du låner penge af en bank, betyder lånets størrelse en del i forhold til renten. Hvis du skal låne et mindre beløb som 10.000 - 30.000 kroner, vil renten generelt være højere, end hvis du låner et større beløb.

Det skyldes, at banker er virksomheder, der naturligvis skal tjene penge.

Hvis du låner 10.000 kroner og betaler dem tilbage over ét år med en rente på 5%, så tjener banken ikke ret meget i forhold til risikoen ved at låne penge ud.

Derfor finder du sjældent en meget lav rente på forbrugslån på 10.000 - 30.000 kroner, der har en kort løbetid.

Det gælder både for store banker, små banker, banker med fysiske filialer og banker, der kun eksisterer online.

Det betyder ikke, at det er umuligt at finde et forbrugslån på 10.000 kroner med en lav rente, men at renteniveauet generelt er højere på relativt små beløb.

Når bankerne skal vurdere, om de kan hjælpe med et lån, kigger de på sandsynligheden for, at lånet bliver betalt tilbage.

I bankernes øjne er risikoen mindre, jo flere penge du har hver måneden, når alle dine faste udgifter er betalt.

Jo større lånebeløb du vil låne, jo større rådighedsbeløb er det nødvendigt at have.

Hvis du søger sammen med din partner, vil der i bankernes optik være en mindre risiko forbundet med at låne jer penge. Chancen for at få en lav rente på forbrugslån, vil derfor være større.

Jeg nævnte tidligere, at banker er virksomheder. Og ligesom alle andre virksomheder har bankerne forskellige produkter.

Nogle banker er eksempelvis specialiseret i at tilbyde mindre beløb, mens andre banker både tilbyder små og store beløb.

Løbetiden på dit lån har ikke en direkte indflydelse på renten. Til gengæld har det en markant betydning for prisen på dit lån.

Hvis vi stiller det lidt firkantet op, betyder en kort løbetid, at dit lån er dyrere hver måned, men da du betaler det hurtigt af, vil det være billigere på den lange bane.

Har du et stort månedligt rådighedsbeløb, er det en god ide at vælge en kortere løbetid, mens du omvendt kan vælge en længere løbetid, hvis du ønsker et lavere beløb hver måned.

Uanset hvad, er det en rigtig god ide, at du vælger en lidt længere løbetid, end du måske umiddelbart mener, du kan betale hver måned. Det skyldes, at bankerne vurderer din økonomi lidt hårdere, end du selv gør.

Du øger derfor muligheden for at finde et forbrugslån, når du vælger en lidt længere løbetid. Hvis løbetiden bliver for kort, risikerer du, at bankerne slet ikke kan give dig et tilbud, fordi den månedlige betaling er for høj i forhold til dit rådighedsbeløb. Hvis du søger sammen med en anden, er det typisk jeres fælles rådighedsbeløb, som bankerne kigger på.

En medansøger er altid en rigtig god ide, når man skal finde billige forbrugslån. Det er en mindre risiko i bankens øjne, da I vil være to til at betale af på lånet.

Som tidligere nævnt betyder en mindre risiko, at chancen for at få en lav rente på forbrugslån er større.

Når du leder efter billige forbrugslån, er det altid bedst, at du sammenligner priser på tværs af banker.

Vi er en sammenligningstjeneste, der giver dig et overblik over priser og vilkår hos mere end 10 anerkendte banker. Du finder kun ud af, hvilken bank der kan give dig den laveste rente på forbrugslån, når du laver en ansøgning.

Mere om forbrugslån