Sådan optimerer du din låneansøgning

Hvis du ønsker at ansøge om et lån, bør du overveje, hvordan du gør din låneansøgning stærkere. Vi giver dig her nogle simple tips til, hvordan du optimerer din låneansøgning.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Du har bedre mulighed for at låne penge, hvis du har en fast indtægt. Jo bedre din indtægt er, jo større sandsynlighed er der for, at bankerne ønsker at låne dig penge. Men det er ikke kun din indtægt, som spiller ind.

Når du ansøger om et lån, foretager den bank eller det finansieringsselskab, som du ansøger hos, en kreditvurdering for at vurdere, hvorvidt den kan tilbyde dig et lån eller ej.

Hvis du f.eks. har en lav indtægt, en stor gæld eller generelt et højt forbrug, vil banken oftest vurdere, at der er for høj risiko for, at du ikke kan betale af på dit lån.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Du bør overveje dit lånebeløb grundigt, inden du ansøger om et lån. For det første er det nemmere for dig at få et lån, hvis lånebeløbet er realistisk i forhold til din økonomiske situation. For det andet bør du kun låne det beløb, du reelt har brug for.

Ligesom med lånebeløbet, bør du også overveje løbetiden på dit lån grundigt. Løbetiden på dit lån er den tid, som det tager at tilbagebetale dit lån. Det hænger derfor tæt sammen med valg af lånebeløb.

Hvis du vælger et lille lånebeløb, bør løbetiden være kort. Hvis du tværtimod vælger et højt lånebeløb, kan det give mening at have en længere løbetid, så du ikke står med en al for stor månedlig ydelse.

Hvis du vil øge chancerne for at få et lån, bør du overveje at få en medansøger. En medansøger er, når du vælger at have en anden person med på lånet. Det vil sige, at I er to ansøgere på lånet og dermed to, der hæfter for lånet.

Det betyder, at långiverne vurderer ansøgningen både ud fra dig og din medansøgers økonomi, når de skal foretage en kreditvurdering. Derfor er der mulighed for både at forøge dine lånechancer og for at få en lavere rente på dit lån, hvis du vælger at få en medansøger. En medansøger behøver ikke at være din partner, men kan også være en ven, en nabo eller et familiemedlem.

RKI er et register for dårlige betalere, og har til formål at informere eksempelvis långivere om, at en person er en dårlig betaler.

Hvis du er registreret i RKI, vil de fleste låneudbydere se det som en for stor risiko at låne dig penge. Derfor bør du først og fremmest fokusere på at komme ud af RKI i stedet for at ansøge om endnu et lån

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et forbrugslån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.