Hvordan indfrier jeg mine kviklån - Gør det via et samlelån

Har du mange små kviklån hos forskellige låneudbydere? LendMe giver dig her råd til, hvordan du kan samle dem ét sted og med stor sandsynlighed sparer en masse penge.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Det kan ske, at man i perioder af sit liv har haft brug for at låne penge af flere omgange.

Dog kan det i nogle situationer hurtigt blive uoverskueligt at skulle huske, hvilke kreditorer man skylder penge, og hvor meget gæld man egentlig har. Derfor kan man med fordel ansøge om et samlelån.

Det anbefales, at du først og fremmest prøver at skabe dig et overblik over dine lån. På din netbank eller via SKAT kan du se, hvem du skylder penge, og hvor høj den månedlige ydelse er. Hvis du er i tvivl om, hvad din restgæld er, kan du prøve at ringe til de forskellige långivere.

Når der er tale om usikrede lån, som blandt dækker over forbrugslån og kviklån, kan du altid indfri din gæld før tid. Ifølge dansk lovgivning kan du altid indfri din gæld uden omkostninger, hvis det sker indenfor de 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du har underskrevet lånedokumentet

Hvis du ønsker at gøre det uden for fortrydelsesretten, bør du altid kontakte långiver og bede om at få den samlede restgæld.

Du skal være opmærksom på, at eventuelle etableringsomkostninger, som du har betalt i forbindelse med oprettelse af lånet ikke bliver nedjusteret, hvis du vælger at indfri din gæld før tid. Det vil sige, at de omkostninger, som du har haft i forbindelse med at oprette lånet er betalt.

Hvis du ikke kan betale hele din gæld af på en gang, kan du, såfremt du har luft nok i din økonomi, betale et højere beløb end den fastlagte månedlige ydelse. Jo mere du betaler af på lånet hver måned, des hurtigere bliver du gældfri. En anden mulighed er at tage et samlelån.

En kop the der er blevet sat ovenpå en kalender
Jo mere du betaler af på lånet hver måned, des hurtigere bliver du gældfri.

Et samlelån er, når man samler sin gæld ét sted. Ved at optage et samlelån kan du samle alle dine lån hos én bank.

På denne måde skal du kun betale af til èn låneudbyder hver måned i stedet for flere forskellige. Således får du et større overblik over, hvor meget du skal betale af hver måned.

Fordelen ved samlelån er også, at det oftest er billigere at have et stort lån samlet èt sted frem for, at have en masse små lån, som man skal betale af på.

Derudover giver det for manges vedkommende også mere ro i maven, netop fordi man kun skal holde styr på én kreditor.

Det er altid vigtigt at undersøge dine muligheder lige meget, hvilket lån du ønsker at optage. Der kan nemlig være mange penge at spare, når du sammenligner lånetilbud fra flere banker. Dette gælder også ved samelån.

Men i stedet for at du skal udfylde en ansøgning hos hver enkelt bank, har vi hos LendMe gjort denne process meget nemmere.

Du udfylder blot én ansøgning på LendMe, som automatisk sendes til de banker, vi samarbejder med.

Hver bank vurderer din ansøgning individuelt og vender retur med et personligt lånetilbud, som du nemt og overskueligt kan sammenligne. Du accepterer det bedste lån, hvorefter banken overfører pengene til din konto.

Udover at vores brugere sparer en masse tid, så sparer de faktisk også en del penge. Vores data viser, at brugerne i gennemsnit sparer 12.500 kr. (tal fra 2018) ved at vælge de billigste lån.

Det er helt gratis og uforpligtende at benytte LendMe.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende