Læg dine lån sammen og spar penge

Udbuddet af lånemuligheder er i dag meget stort. Du kan få et kviklån, sms-lån, forbrugslån eller købe varer på afbetaling.

De mange muligheder kan resultere i, at man ender med at have klatgæld og dyre lån hos flere forskellige kreditorer. Vi viser dig, hvordan du kan lægge dine lån sammen og spare penge.

Derfor er et samlelån smart

Har du også mistet overblikket over dine lån eller ønsker du blot at betale mindre i renter og gebyrer? Vi gennemgår, hvorfor du kan spare penge med et samlelån, og hvordan du nemt kan ansøge.

I videoen her fortæller vi om, hvad fordelene ved et samlelån er:

# Derfor sparer du penge med et samlelån

Nogle foretrækker at betale deres lån af ét af gangen og undlade at lægge dem sammen. Én måde at gøre det på er at liste sine lån, så det øverste lån på listen er mindst, det næstøverste er næstmindst og så videre ned til dit største lån.

For det andet er der ofte penge at spare ved at samle lån, da renten på store lån i mange tilfælde er lavere end renten på små lån

Derefter betaler man ét lån ud af gangen ved at starte med det øverste og mindste lån på listen.

Når man prioriterer sine økonomiske kræfter på at betale ét lån ud af gangen, vil man løbende se, at man får færre lån – og det kan være med til at holde motivationen oppe for at blive ved med at afdrage.

Ulempen ved denne metode kan være, at der ofte er meget forskellige betingelser for lån, og nogle af dine lån er måske meget dyre i renter. I de tilfælde kan det være en fordel at samle sine lån i ét større samlelån.

På den måde får man overblik over, hvad man skylder, og i mange tilfælde vil man også kunne spare penge på renter ved at samle sin gæld i et samlelån.

Læs også Danskere sparer tusindvis af kroner

# To store fordele ved et samlelån

For det første er det en stor fordel ved sammenlægning af lån, at man får overblik over præcis, hvor meget man skylder, hvad man skal betale pr. måned, og hvornår man er færdig med at afdrage sin gæld.

Samtidig slipper man for henvendelse fra flere forskellige kreditorer og skal kun forholde sig til én låneudbyder.

For det andet er der ofte penge at spare ved at samle lån, da renten på store lån i mange tilfælde er lavere end renten på små lån. Ved at samle sin gæld i en større lånesum vil man derfor ofte ende med at betale færre penge i renter.

Søg om et samlelån Når du ansøger om et samlelån gennem Lendme får du tilbud fra flere banker. ANSØG NU

# Få styr på gælden

Inden man kaster sig ud i at ansøge om et samlelån, skal man selvfølgelig have styr på, hvor meget man skylder hos andre kreditorer. Så snart man har styr på det, er det blot et spørgsmål om at finde det lånetilbud, som passer ens behov og økonomi bedst.

# Overblik over dine lån

Nedenfor har vi lavet et hypotetisk regneeksempel, hvor vi tager udgangspunkt i fire mindre lån på hhv. 10.000 kr. 15.000. kr, 20.000 kr. og 40.000 kr.

Overblik over gælden

# Hvor meget kan man spare på et samlelån?

Lavere månedlig ydelse

I eksemplet overfor er der samlet lån for 85.000 kr. Hvis disse lån lægges om til et samlelån, er der penge at spare:

Som det ses opnås der både en 2.042 kr. lavere månedlig ydelse, ligesom den samlede gæld der skal betales tilbage falder med hele 51.728 kr.

Hvad er et billigt lån?

Det er altid en god ide at indhente tilbud fra flere banker, inden du låner penge eller samler dine lån. Hos Lendme kan du med en enkelt ansøgning få tilbud hos flere banker. På den måde har du også mulighed for at sammenligne lånevilkårene med vilkårene på dine eksisterende lån.

Når du sammenligner prisen på forskellige lånetilbud, er det en god idé at kigge ekstra godt på ÅOP – dvs. årlige omkostninger i procent. ÅOP er alle årlige omkostninger forbundet med lånet i procent af det samlede lånebeløb.

Alle låneudbydere er ifølge dansk lov forpligtet til at oplyse ÅOP, og det kan derfor være et godt redskab til en objektiv sammenligning, når du skal samle dine lån.

Når du indhenter lånetilbud på Lendme.dk, får du altid en oversigt over bankernes lånetilbud, som du kan sammenligne med vilkårene på dine eksisterende lån – fx ved at kigge på ÅOP.

Hvis ÅOP på samlelånet er mindre end på dine eksisterende lån eller på hovedparten af dine eksisterende lån, kan der være penge at spare, og du kan derfor med fordel sammenlægge dine lån.

Læs også Så meget sparede Lendme's brugere i januar

Sådan kommer du videre med et samlelån

Hos Lendme har vi gjort låneprocess nemmere og mere gennemskuelig for dig. Når du udfylder en låneansøgning hos Lendme, sender vi den til en række banker.

Bankerne behandler din ansøgning uafhængigt, og Lendme indsamler alle dine personlige lånetilbud på “Min side”, hvor du nemt og overskueligt kan sammenligne dem. Hele ansøgningsprocessen er gratis og uforpligtende.

Søg om et samlelån Når du ansøger om et samlelån gennem Lendme får du tilbud fra flere banker. ANSØG NU