Ansøg nu

Samlelån trods RKI

Få overblik over dine muligheder og spar penge



Derfor bør du sammenligne via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 36.966 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Derfor bør du sammenligne samlet lån via LendMe:

Du får overblik - Du kan samle alle dine lån

Du sparer penge - i gennemsnit 36.966 kroner

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 4. december 2023 | Læsetid: 4 minutter

Det kan være svært at få lov til at låne penge hos bankerne, hvis man er registreret i RKI eller Debitorregister. Bankerne er sjældent villige til at kigge på ens ansøgning, selvom et samlelån trods RKI kan være med til at give mere luft i økonomien.

Et samlelån kan være en rigtig stor hjælp, hvis man vil have styr på sin økonomi, men nogle gange kan det ikke lade sig gøre, fordi man er registreret som en dårlig betaler.

Men hvad gør man så, hvis man gerne vil have et samlelån trods RKI?

Det kan være nødvendigt med en anden strategi, inden du samler dine lån.

Denne tekst er til dig, der leder efter et samlelån, selvom du er registeret i RKI eller er i tvivl, om du kan låne, fordi du har en stor gæld.

Find ud af, om du kan få et samlelån
Ved at udfylde én ansøgning gennemgår op til 16 banker den

En registrering som såkaldt 'dårlig betaler' i RKI eller Debitor Registret sker på baggrund af en indberetning fra en bank eller anden virksomhed, hvor man ikke har fået betalt en regning.

RKI står for Ribers Kredit Information og er en side, hvor banker kan slå dig op for at se, om der er nogle indberetninger på dig fra andre banker eller virksomheder. RKI er ejet af Experian.

Registreringen gør banker eller virksomheder opmærksom på, at man mangler at betale regninger, og det har desværre ofte den effekt, at man ikke kan låne penge.

Måske har du allerede søgt om et samlelån, men har fået besked fra bankerne om, at de ikke kunne hjælpe dig. Hvis du er registreret i RKI eller Debitorregister, kan det være forklaringen på, hvorfor du ikke kan få et samlelån.

Men der kan også være andre faktorer, der gør, at bankerne ikke kan tilbyde dig et samlelån.

Hvis du generelt har en stor gæld og en lav indtægt, kan det være svært for dig at få tilbud fra bankerne. Da det er svært bare at hæve sin indtægt, bør du i stedet fokusere på at få nedbragt din gæld. Her er det en rigtig god ide, at du sikrer dig, at du får betalt de gældsposter ud, der er havnet i RKI.

Det kan være, at du ikke selv kan gennemskue din økonomi og har brug for hjælp. Her kan du for eksempel få hjælp af en økonomisk specialist, der har masser af erfaring i at rådgive om privatøkonomi.

Når du har betalt de regninger eller lån, som har fået dig registreret i RKI, skal du sørge for, at du er slettet fra registeret. Du kan tjekke på dininfo.dk, om du stadig er registreret i RKI. Hvis du er, skal du kontakte den kreditor, som har fået dig noteret og bede dem om at fjerne dig.

Når du ikke længere er registreret i RKI, kan du begynde at kigge på at få samlet dine lån. Hvis du har en stor gæld, bør du tjekke alle dine eksisterende gældsposter igennem.

Få styr på, hvilke der er dyrest og saml dem først. Det er ikke sikkert, at banken kan hjælpe dig med at samle dem alle.

Hvis du har mulighed for at samle hele din gæld på én gang, er det naturligvis den bedste løsning, men det er ikke altid muligt at fikse hele sin økonomisk situation på én gang.

Det kan som sagt være svært at få et samlelån, når man er i RKI, da mange banker ikke vil låne til dårlige betalere. Men det betyder ikke, at bankerne ikke vil hjælpe dig, hvis du blot har en stor gæld.

Om din gæld er ‘stor’ eller ‘lille’, er afhængig af størrelsen på din indkomst. Du kan derfor godt føle, at du har en stor gæld, selvom du i bankernes øjne har en lille gæld. Det kan virke lidt forvirrende, men vi uddyber herunder.

Bankerne kigger nemlig på mange faktorer, når de vurderer, om de vil hjælpe dig med et samlelån.

En af de vigtigste i denne forbindelse er din gældsfaktor. Det betyder, at du ikke må have mere gæld end din årlige bruttoindkomst ganget med 4 eller 5 - alt efter bankens interne regler.

Du finder din gældsfaktor ved at dividere din samlede gæld med din årsindtægt før skat. Med en løn på 25.000 kroner om måneden før skat må du typisk ikke have en samlet gæld for mere end 1.200.000-1.500.000 kroner, hvis bankerne skal kunne hjælpe dig med at samle din gæld.

Hvis du for eksempel har 300.000 kroner i gæld, kan du derfor godt føle, at din gæld er stor, men i bankernes øjne kan det være muligt at hjælpe dig.

Hvis du har gæld, men har en lav gældsfaktor, kan det være muligt for dig at samle dine lån til et samlelån. Man kan derfor ikke sige, om en gæld er stor eller lille ud fra beløbet alene, da det altid er afhængigt af din indkomst.

Det er vigtigt, at du sammenligner prisen på samlelån hos forskellige banker, inden du samler dine lån. Der kan være stor forskel i prisen på samlelån. Her er det en god ide, at du bruger en sammenligningstjeneste som LendMe, der giver dig et overblik over dine muligheder.

Sammenlign priser på samlelån
Vi hjælper dig med at sammenligne op til 16 tilbud
FAQ
A: Et samlelån er betegnelsen for, når man samler flere lån fra forskellige långivere i ét lån hos én långiver. Du sparer ofte mange penge, fordi du har færre gebyrer og får en bedre rente.

En anden fordel er, at du får et overblik over din gæld og dermed også din økonomi. Du kan søge om et samlelån her
A: Det kan være svært at få et samlelån, når man er i RKI, da mange banker i det tilfælde ikke vil låne til dig. Det betyder dog ikke, at bankerne ikke vil hjælpe dig, hvis du har en stor gæld.

Hvis du for eksempel har gæld, men har en lav gældsfaktor, kan det være muligt for dig at samle dine lån til et samlelån. Det forklarer vi dig mere om på siden.

Her giver vi dig også muligheden for at udfylde en ansøgning, så du finder ud af, om bankerne kan tilbyde dig et samlelån.
A: De fleste banker tilbyder ikke samlelån, hvis du står i RKI eller Debitorregister. Men der kan også være andre grunde, som gør, at du ikke får tilbudt et samlelån. Det kan blandt andet være, at du har en høj gældsfaktor, en lav indkomst eller lige har optaget et lån.