Spar penge og saml dit lån et sted

Udbuddet af lånemuligheder er i dag kæmpe stort. Du kan få et kviklån, sms-lån, forbrugslån eller købe varen på afbetaling. De mange muligheder resulterer desværre også i, at nogle ender med at have klatgæld og dyre lån hos flere kreditorer. Oftest betyder det også, at de betaler mere end nødvendigt i renter og diverse gebyrer.

Afspil Video

Få styr på din gæld

Hvis du er i en situation, hvor du skylder flere kreditorer penge, bør du overveje at samle dine lån ét sted. Med et samlelån kan du indfrie din gæld hos alle dine kreditorer og i stedet samle det hele ét sted og få et billigere lån med færre gebyrer og en lavere ÅOP. Det betyder ofte, at du sparer en masse penge og slipper for en masse bekymringer om at skulle overskue flere kreditorer.

Inden du kaster dig ud i at ansøge om et samlelån, skal du selvfølgelig have styr på, hvor meget du skylder hos andre kreditorer. Så snart du har styr på det, er det blot et spørgsmål om at finde det lånetilbud, som passer dine behov og økonomi bedst.

# Hvor meget kan du spare på et samlelån?

Nedenfor har vi lavet et hypotetisk regneeksempel, hvor vi tager udgangspunkt i fire mindre lån, som kunne være et på 10.000 kr. 15.000. kr, 20.000 kr. og 30.000 kr. Ofte oplever man en højere ÅOP på mindre lån, hvorfor det godt kan betale sig at samle det hele i ét større lån. På den måde kan du måske spare penge, betaler mindre for lånet, får flere penge mellem hænderne, og måske bliver du også hurtigere gældsfri.

Flere kreditorer

Samlet lån - få flere penge mellem hænderne

Samlet lån- hurtigere gældsfri og billigere

Som det fremgår ovenfor har vi lavet to eksempler på samlelån. Begge to med en årlig rente på 10%, men det første eksempel har en løbetid på 6 år og det andet på kun 4 år. Det samlede lån plus omkostninger i eksemplet med en løbetid på 6 år ender i sidst ende med at blive stort set det samme, som lånet med flere kreditorer. Dog bliver dit månedlige afdrag næsten 500 kr. billigere, hvilket betyder flere penge mellem hænderne, som du f.eks kan spare op.

I det andet eksempel hvor vi har skåret løbetiden ned til 4 år, vil dit månedlige afdrag være mere eller mindre det samme, men det samlede lån vil i sidste ende være over 6.000 kr billigere samtidig med, at du bliver hurtigere gældsfri.

# Sådan kommer du videre med et samlelån

Som sagt er ovenstående beregninger fiktive og ikke fyldestgørende, hvorfor det blot skal ses som inspiration til, hvorfor du bør overveje at samle dine lån ét sted. Hos Lendme har vi gjort denne process endnu nemmere for dig, da du blot skal udfylde én låneansøgning, hvorefter du modtager personlige og uforpligtende lånetilbud fra flere banker, som du nemt og overskueligt kan sammenligne under Min side. Herefter vælger du det lån, du gerne vil acceptere.

Ansøg om samlelån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende Ansøg nu