Undersøg markedet og undgå de dyre lån

Der er mange, der på et tidspunkt i deres liv, har haft behov for at låne penge. Det er dog ikke alle, der i en travl hverdag tænker over, hvor vigtigt det faktisk er at bruge tid på at undersøge markedet, inden de vælger deres lån. Netop derfor er der mange, som desværre ender med at optage for dyre lån. Vi hjælper dig her med, hvordan du undgår de dyre lån.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter
Indhent flere lånetilbud
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende

Ifølge Forbrugerrådet Tænk oplever hver tredje, der blandt andet har taget et kviklån, at de efterfølgende endte ud i økonomiske vanskeligheder. Konsekvenserne har nemlig for mange været, at de enten ender i RKI, mangler penge i hverdagen, eller har optaget nye lån for at afbetale på deres dyre lån.

Forbrugerrådet Tænk mener, at grunden til, at dette kan lade sig gøre, er at mange låneudbydere simpelthen ikke er gode nok til at lave en ordentlig kreditvurdering. Grunden til at en ordentlig kreditvurdering er så vigtigt, er at banken her vurderer, om kunden rent faktisk har mulighed for at betale pengene tilbage.

For det første skal du aldrig optage mere gæld end din økonomi kan bære. For selv et billigt lån skal også betales tilbage. Hvis din økonomi er fin, og der er luft nok til at betale af på et lån hver måned, skal du altid sørge for at undersøge markedet. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare ved at undersøge, hvilke renter og gebyrer de forskellige låneudbydere kan tilbyde dig.

Når du leder efter et lån, bør du også være kritisk i forhold til, om banken foretager en grundig kreditvurdering, som blandt andet sikrer, at du ikke optager mere gæld end, hvad din økonomi kan bære.

Mange tror desværre fejlagtigt, at de altid kan finde det bedste lån hos deres egen bank. Dette er dog ikke altid tilfældet. Der findes nemlig mange andre banker, herunder også online banker, der tilbyder konkurrencedygtige renter.

Hvis du allerede har optaget flere dyre lån, kan du med fordel samle dem i ét samlelån.

Et samlelån er, når du samler flere lån hos én bank. På den måde slipper du for at skulle betale af på din gæld til flere kreditorer. Derudover får du oftest en bedre rente, når du vælger at samle dine lån ét sted.

Har du et enkelt dyrt lån, bør du med jævne mellemrum lave et rentetjek for at se, om en anden bank kan tilbyde dig det samme lån med en lavere rente. Herefter kan du overføre dit gamle lån til den nye bank.

Det er tidskrævende at indhente og sammenligne flere lånetilbud selv, da det kræver masser af overskud og kontakt med flere forskellige banker. Men heldigvis er der et godt alternativ.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Med blot en enkelt ansøgning indhenter vi personlige lånetilbud fra anerkendte banker, så du nemt, og bekvemt og med ro i maven kan træffe den rette beslutning.

Så uanset om du ønsker at tjekke, om du kan få en bedre rente på dit nuværende lån, eller ønsker at samle flere dyre lån i ét samlet lån, så hjælper vi dig.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.