Ansøg nu

Lån til varmepumpe

Sammenlign tilbud på lån fra flere banker



Fem grunde til at få et lån til varmepumpe via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Tre grunde til at få et lån til varmepumpe via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 4. december 2023 | Læsetid: 7 minutter

Det er regeringens målsætning, at Danmark inden 2050 skal være uafhængige af fossile brændstoffer. Det betyder, at varmekilder som olie- og gasfyr er fortid inden for en overskuelig årrække, og der er flere alternativer at vælge mellem.

Den klart billigste løsning for din varmeregning er en varmepumpe, hvor besparelsen kan være helt op til 80% om året. Den har dog en stor engangsudgift, som varierer mellem 10.000 kroner og 150.000 kroner, alt efter hvilken type du vælger.

Tilbagebetalingstiden afhænger af varmepumpetypen, men vil typisk være mellem 3-10 år, hvor den hurtigste løsning er luft-til-luft og luft-til-vand.

Men den store engangsudgift gør, at det kan være en løsning at optage et energilån, så du omstiller din bolig til den grønnere fremtid og sparer mange penge hvert år.

Flere banker tilbyder efterhånden lån til din energirenovering, men de stiller ofte en række krav for, at du kan optage lånet. Her er der rammer for, hvad du vil bruge lånet til, hvor lang din løbetid må være, og flere af dem kræver pant i lånet.

Hvis du udfylder én ansøgning gennem os, kan du få en pålydende rente på helt ned til 3,49%, og vores banker kræver ikke pant i din bolig. 18 banker gennemgår ansøgningen, og du kan låne op til 500.000 kroner til udskiftning af varmekilden i dit hus.

Gør din bolig mere grøn og billig
Ansøg på 2 minutter og få op til 18 tilbud

En varmepumpe er en effektiv mulighed for dig, der ønsker at spare mange penge, samtidigt med at du gør din bolig mere grøn. Den tager nemlig energien fra luften eller jorden udenfor og bruger energien til at opvarme dit hus indenfor.

Under varmepumper finder man også jordvarmeanlæg, som udnytter jordens energi til at producere varme i din bolig. Et sådant anlæg vil typisk kræve, at du har et udendørs areal på over 350m² på grund af de mange slanger, som skal graves ned på grunden.

En varmepumpe bruger el for at udnytte energien, men på trods af det er den langt mere effektiv og billig end mange andre varmekilder. Derudover fjerner den også fugt fra luften, som hjælper med at forbedre indeklimaet i dit hus.

Varmepumpe på hus

Der gør sig gældende for alle typer af varmepumper, at de har en indedel og en udedel

Udedelen sidder udenfor boligen og udnytter energien i jorden eller luften til at skabe varme indenfor gennem indedelen. Udedelen tager derfor den ofte kolde temperatur og omdanner den til varm energi, som du kan bruge til at opvarme vand og luft.

I selve enheden er en kompressor, som sætter et kølemiddel under tryk, så det bliver varmt. Når kølemidlet er varmt nok, fordamper det, og dermed skabes den energi, der giver varm luft eller vand.

Den type af varmepumpe, som passer til din bolig, afhænger af en række faktorer. Det er blandt andet husets og grundens størrelse, formålet og prislejet.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er ideel til dig, hvis du bruger en knap så effektiv varmekilde. Det gør sig især gældende, hvis du normalt opvarmer din bolig via brændeovn, gasfyr, el radiatorer eller lignende.

Her er denne type varmepumpe en god erstatning, da den er langt mere effektiv med den strøm, som den benytter, end de andre alternativer. En luft til luft varmepumpe kan dog ikke benyttes til at opvarme husets brugsvand.

Denne løsning anvendes ofte i sommerhuse, værksteder, kolonihavehuse og huse med mindre arealer. Den er derfor god, hvis du ønsker at opvarme luften og spare penge i en mindre bolig.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er et godt valg, hvis du søger en totalløsning. Den står nemlig for at skabe et godt indeklima med gulvvarme, samtidigt med at den leverer vand til din boligs vandhaner og bade.

Den sparer dig mange penge, hvis du erstatter den med et olie- eller gasfyr, og den reducerer også lugtgenerne. Det er en god løsning, hvis du ønsker én løsning som varmekilde i mellem til store huse.

Jordvarme

Et jordvarmeanlæg er den mest effektive varmekilde, du kan investere i, og som sparer dig flest penge på langt sigt. Det er dog også det dyreste valg, når det kommer til etablering.

Anlægget er også en totalløsning for både luft og brugsvand, og det er den billigste løsning i forhold til din varmeregning.

Det er dog også en løsning, der kræver meget plads, så det kræver oftest et større hus og grund, hvis det skal installeres. Derudover skal din bolig også være fuldstændig velisoleret for, at et jordvarmeanlæg virker mest optimalt.

Lån til varmepumpe
Har du fundet ud af, hvilken varmepumpe der passer dine behov? Vi hjælper dig med at finansiere den

Prisen på en varmepumpe afhænger af flere faktorer. Den klart største er dog, hvilken type varmepumpe det er. Både prisen og monteringen af selve pumpen varierer alt efter, om det er luft til luft, luft til vand eller jordvarme. En anden er også størrelsen på huset.

  • Luft til luft varmepumpe: Hvis du har et hus på mellem 75m² og 150m², så varierer prisen mellem 9.500 kroner og 25.000 kroner inkl. montering
  • Luft til vand varmepumpe: Et hus på mellem 75m² og 145m² koster denne type mellem 75.000 kroner og 100.000 kroner inkl. montering
  • Jordvarme: Her er prisen mellem 110.000 kroner og 150.000 kroner inkl. montering, hvis huset er mellem 140m² og 250m²

Der er ofte store forskelle i priserne på de enkelte varmepumper, fordi deres effektivitet kan variere meget. Derfor bør du kontakte flere montører for at få det bedste tilbud, og du kan med fordel også snakke med en energikonsulent.

Når du har fundet den rigtige varmepumpe til dit behov, bør du også få et tilbud på monteringen af den. Der kan nemlig også være stor prisforskel montørerne i mellem, så vær ikke kun opmærksom på varmepumpens pris.

Hvor meget sparer du om året?

Det afhænger først og fremmest af, hvor effektfuld varmepumpen er, når det kommer til, hvor meget du sparer om året. En varmepumpes effekt angives ud fra dens SCOP-værdi, der dækker over dens virkningsgrad over et år.

Det betyder, at hvis din varmepumpe har en SCOP-værdi på 6, så giver den 6 kWh tilbage, hver gang den bruger 1 kWh.

Hvis det omregnes til penge, så koster en 1 kWh ca. 2 kroner. Dermed leverer varmepumpen, i det her eksempel, værdi for 10-12 kroner, hver gang den bruger 2 kroner.

Videnscentret Bolius har lavet en beregning af varmeudgiften pr. år for et typisk parcelhus fra 1960’erne-70’erne på 130m². Her viser det sig, at det koster mellem 4.525 og 4.827 kroner om året at varme huset op afhængigt af typen af varmepumpe.

Det er klart den billigste varmekilde i beregningen, hvor du sparer 85% sammenlignet med den dyreste løsning, et gammelt oliefyr, og hele 53% sammenlignet med den ellers billigste løsning, et træpillefyr, om året.

Så meget sparer du med en varmepumpe
Årlige omkostninger for varmekilder i et parcelhus fra 1960'erne-70'erne på 130m². Kilde: Bolius

Hvis du vælger at foretage en energirenovering af boligen gennem udskiftning af din varmekilde, så bør du finansiere det så billigt som muligt. Hvis dine egne midler ikke rækker, så skal du finde et lån til renovering.

Den rente, som bankerne tilbyder dig, afhænger af deres vurdering af din økonomi. Her kigger de blandt andet på din indtægt, din gæld og dit månedlige rådighedsbeløb. Renten afspejler derfor en helhedsvurdering og ikke en enkelt af disse.

Det billigste lån får du ved at afbetale det hurtigst muligt, men det skal afstemmes med dine andre månedlige udgifter, så din økonomi hænger sammen. Du har derfor mulighed for at ansøge om et lån med din ægtefælle eller samlever, så bankerne kan tilbyde jer en lavere rente.

Det er også vigtigt, at du sammenligner tilbud fra flere banker, når du vil finde det bedste tilbud. Det er meget forskelligt, hvilken bank der tilbyder den laveste rente, så du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at sammenligne så mange tilbud som muligt. Vi hjælper dig med at få tilbud fra 18 banker, så du let og overskueligt sikrer dig den bedste pris.

Find den billigste rente
Din energirenovering skal være så billig som muligt

Der er en række tilskud, som du kan søge, hvis du ønsker at investere i varmepumpe til din bolig.

Hvis du har et gammelt olie- eller gasfyr, kan du benytte dig af skrotningsordningen, hvor du kan få et tilskud på op til 25.000 kroner til at få installeret en varmepumpe. Ordningen indebærer, at du køber varmepumpen gennem et abonnement, hvor en leverandør står for installationen, servicen og vedligeholdelsen.

Du har også mulighed for at få del i Bygningspuljen, hvor der i 2021 er 675 millioner til fordeling blandt private energirenoveringer. Der bliver åbnet op for ansøgning i årets første kvartal, og pengene uddeles efter først-til-mølle princippet. Det er også væsentligt at påpege, at tilskuddet skal bruges på din helårsbolig.

Ved udskiftning af varmekilde er det også muligt at få håndværkerfradrag, som i 2021 er på 25.000 kroner pr. person. Så hvis du bor med en partner eller ægtefælle, har i mulighed for at få et fradrag på 50.000 kroner ved at købe og få sat en varmepumpe op.

Det er kun muligt at få fradrag på håndværkernes løn og ikke de materialer, som du skal bruge til udskiftningen af varmekilden.

FAQ
A: En varmepumpe er en effektiv mulighed for dig, der ønsker at spare mange penge, samtidigt med at du gør din bolig mere grøn. Der findes typisk tre typer af varmepumper, som er luft-til-luft, luft-til-vand og jordvarmeanlæg
A: En varmepumpe tager energien fra luften eller jorden udenfor og bruger energien til at opvarme dit hus indenfor. Den består af en udedel og en indedel, som omdanner den ofte kolde luft udefra til varm luft idenfor
A: Alt efter hvilken varmepumpetype, som du vælger, kan prisen variere mellem 10.000 kroner og 150.000 kroner. Den billigste løsning er en luft-til-luft varmepumpe, og den dyreste løsning er et jordvarmeanlæg
A: En beregning fra Bolius viser, at det koster mellem 4.525 kroner og 4.827 kroner om året for et typisk parcelhus fra 1960’erne-70’erne på 130m². Det er en besparelse på mellem 50% og 85% sammenlignet med andre varmekilder. Den billigste løsning er her et jordvarmeanlæg

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ