Ansøg nu

Virksomhedslån

Sammenlign lån fra 18 banker - helt gratis



Derfor bør du finde virksomhedslån via os:

✓ Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Du sparer tid - 18 lånetilbud med kun én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Derfor bør du finde virksomhedslån via os:

✓ Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner.

✓ Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning.

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge.

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 4. december 2023 | Læsetid: 12 minutter

Et virksomhedslån er et lån, du kan optage, hvis du ønsker at starte en virksomhed, eller hvis du ønsker at vækste din virksomhed. I dag har langt de fleste virksomheder brug for ekstra kapital, hvis de skal kunne udvide deres forretning, både herhjemme og særligt, hvis man har et ønske om at komme til udlandet. Der er som udgangspunkt intet krav om, hvad du skal bruge de lånte penge på.

Det vil sige, du kan både låne penge til at betale for nye maskiner, nye møbler eller til at betale et depositum til større kontorarealer, hvis det er det, der er behov for. Med LendMe kan du nemt og hurtigt ansøge om et virksomhedslån på op til 500.000 kroner.

Nedenfor kan du læse alt, hvad du bør vide, inden du ansøger om et virksomhedslån. Vi har også inkluderet en række alternativer du kan overveje, hvis du ikke kan blive godkendt til et virksomhedslån.

Få 18 tilbud med én ansøgning
Få et unikt overblik over markedet med én ansøgning

Med et virksomhedslån kan du nemt og hurtigt få den finansiering, der skal til for at få hjulene i gang – eller for at få hele din forretning til at køre endnu hurtigere. Virksomhedslån kaldes ofte også for erhvervslån. Der er dog grundlæggende ingen forskel på disse to former for lån.

Stort set alle virksomheder får i løbet af deres levetid brug for at kunne låne penge. I langt de fleste tilfælde er det nødvendig for at kunne indfri sine egne forventninger til ens fremtidige vækst. Et virksomhedslån findes derfor i mange størrelser og former. Et virksomhedslån kan både være et mindre lån på alt fra 10.000 korner til 50.000 korner eller større investeringer på 500.000 korner eller endda flere millioner kroner.

Det hele afhænger af, hvilken type virksomhed, der er tale om. Mindre servicebaseret virksomheder har typisk relativt lave driftsomkostninger, hvorimod produktionsvirksomheder har brug for at foretage relativt store investeringer i maskiner og materiel for overhovedet at kunne komme i gang.

Hos LendMe kan du ansøge om uforpligtende lånetilbud på lån til din virksomhed på op til 500.000 kroner.

Det eneste du som udgangspunkt ikke kan bruge et virksomhedslån til, er til at finansiere køb af ejendomme, da dette gøres med et realkreditlån.

Optag et virksomhedslån med og uden sikkerhed

Virksomhedslån gives oftest som et almindeligt banklån. Disse lån kan både gives som lån med og uden sikkerhed.

Et lån med sikkerhed betyder, at banken eller låneudbyderen kan tage pant i et givent aktiv. Aktivet kan være en bil eller, bolig eller ejendom. Hvis du som kunde ikke kan betale dine afdrag, kan låneudbyderen kræve, at dit aktiv sælges. Denne dynamik giver dog også banken ekstra sikkerhed, hvorfor du ofte vil få en lavere rente på et sikret lån fremfor et usikret lån. Du kan læse mere om forskellen på lån med og uden sikkerhed her.

Stadig flere danske virksomheder mangler kapital

Selvom der er godt gang i økonomien i disse år både herhjemme og i udlandet, så oplever mange virksomheder stadig, at det kan være svært at få hjulene til at køre så hurtigt, som man måtte ønske.

Ifølge Finans.dk så er andelen af virksomheder, der mangler kapital stigende. Dette ses blandt andet ved at flere og flere virksomheder er begyndt at pantsætte sine fakturaer i et omfang, der ikke er set tidligere. Årsagen til at mange virksomheder vælger at gøre dette, er at det er svært at låne penge andre steder og at mange virksomheder ikke har kunnet betale deres regninger til tiden.

At pantsætte sine fakturaer er dog ikke nødvendigvis en langsigtet og holdbar strategi og heller ikke nødvendigvis den billigste løsning. For hvis en eller flere kunder ikke betaler dens faktura, så har man som virksomhed taget et lån i nogle penge, som man ikke kommer til at modtage.

Det afgørende for at din virksomhed kan blive godkendt til et virksomhedslån er bankens kreditvurdering af din virksomheds økonomi. Når det kommer til virksomhedslån, kan der blive stillet en række forskellige krav til virksomhederne alt efter, hvilken låneudbyder, der er tale om.

Nogle af de krav man kan blive mødt af inkluderer:

  • Virksomheden skal være 1 år gammel
  • Virksomheden skal være registreret og have adresse i Danmark
  • Virksomheden skal have årlige indtægter på over 550.000 kr.

Hvis du er en nyopstartet virksomhed, så kan du selvsagt ikke opfylde disse krav. Men disse krav skal både ses i forhold til den enkelte låneudbyder, samt de beløb som virksomheder låner, når de henholdsvis er nyopstartet og når de først har fået gang i hjulene.

Man kan typisk starte en virksomhed i dag med relativt beskedne beløb. Men hvis man er indehaver af en større virksomhed, som er afhængig af store investeringer i maskiner og lokaler, så kommer man hurtigt til at skulle låne meget store beløb – hvorfor det er helt naturligt, at bankerne og låneudbyderne ønsker at sikre sig på bedste vis.

Når en låneudbyder skal afgøre, om du har mulighed for at få et virksomhedslån, og på hvilke vilkår det skal være, er der en række ting, som låneudbyderen kigger på.

De vigtigste elementer som indgår i en låneudbyders kreditvurdering er:

  • Personerne bag virksomheden
  • Virksomheden cashflow
  • Virksomhedens forretningsplan

Personerne bag virksomheden

Årsagen til at bankerne kigger på personerne bag en virksomhed skyldes blandt andet, at man ikke ønsker at låne penge til personer, som har en historik af konkurser bag sig. En banks værste mareridt er i sidste ende at sidde overfor en mulig konkursrytter.

Virksomhedens cashflow

En anden ting som banken kigger på, er din virksomheds cashflow. Virksomhedens cashflow er med til at give banken et billede af, hvordan virksomhedens indtægter og udgifter hænger sammen.

Banken vil gerne bekræftes i, at din virksomhed har en sund og robust økonomi, så de føler sig sikre på, at du som virksomhedsejer kan betale lånet tilbage.

Virksomhedens forretningsplan

En tredje – og meget vigtig ting – som banken kigger på, når de skal afgøre, om du kan få et virksomhedslån, er din forretningsplan. Dette er ekstra vigtigt at have helt styr på, hvis du skal låne penge til at starte en virksomhed, da du endnu ikke har fået et cashflow op at køre i virksomheden. Din forretningsplan skal derfor være så gennemarbejdet som muligt, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at kunne låne penge til attraktive vilkår.

Hos LendMe kan du både søge om et virksomhedslån, hvis du ønsker at starte en ny virksomhed fra bunden, og hvis du ønsker at vækste din forretning yderligere.

Din virksomhedstype er vigtig, når du optager gæld

En af de ting du skal være opmærksom på, når du ansøger om et virksomhedslån, er din virksomhedsform. Dit valg af virksomhedsform har nemlig direkte indflydelse på, hvordan du kommer til at hæfte for en eventuel gæld i din virksomhed.

I Danmark kan man vælge imellem 4 selskabsformer: Enkeltmandsvirksomheder, Anpartsselskaber (APS), Aktieselskaber (A/S) og Interessentselskaber (I/S)

Her er der stor forskel på, både hvor meget kapital man skal bruge for at kunne starte et givent selskab, ligesom der er forskel på, hvordan man hæfter for eventuel gæld i virksomheden.

Reglerne i dag er sådan, at man som indehaver af en enkeltmandsvirksomhed og et Interessentselskab personligt og ubegrænset for den gæld der er optaget.

I et interesseselskab skal man mindst være to ejere, hvorfor man her hæfter solidarisk for eventuel gæld. Det vil sige, hvis man er to ejere, der hæfter for en gæld og den ene ikke vil eller kan betale, så står du med det hele.

For både anpartsselskaber og aktieselskaber gælder det, at man kun hæfter for den kapital som er indskudt i virksomheden. For både anpartsselskaber og aktieselskaber er der et lovkrav om, at der minimum skal indskydes startkapital på henholdsvis 40.000 kroner og 400.000 kroner for anpartsselskaber og aktieselskaber. Omvendt er der ingen lovkrav om størrelsen på startkapitalen i enkeltmandsvirksomheder og interessentskab.

Ligesom det er tilfældet for privatpersoner, så vil vi altid anbefale, at man indhenter flere lånetilbud, når du skal ud i markedet og låne penge til din virksomhed. Siden Danmark er et lille land med relativt få aktører inden for banksektoren, når vi sammenligner os selv med andre lande, er der altid en risiko for, at konkurrencen ikke er ligeså høj som den kunne være.

Flere undersøgelser har også gentagne gange vist, at danskerne er nogle af dem, som er mest loyale over for deres banker, og det gælder også for erhvervskunderne.

Noget af dette skyldes, at vi som folkefærd vægter personlige relationer, og det er der heller ikke noget i vejen med, tværtimod. Men både som privatperson og virksomhedsejer, så er det vigtigt at huske, at ens bank og en bankmand i sidste ende kun følger deres egen interesse.

En bank kan kun sælge sine egne ydelser, og deres vigtigste opgave er, ligesom dig, at tjene penge. Derfor bør du altid huske at følge din egen interesse og indhente flere tilbud, når du skal ud i markedet og låne penge.

Sørg for at sammenligne dine lånetilbud korrekt

Hvis du ønsker at være sikker på at vælge det billigste lån til dig og din virksomhed, så er det afgørende, at du sammenligner de forskellige lånetilbud korrekt. Da der som vi har nævnt, kan være stor forskel på både enkelte virksomheder og låneudbyderne, kan der blive stillet en række forskellige krav, hvilket kan udmønte sig i meget forskellige tilbud.

Når du sammenligner lånetilbud, bør du altid forsøge at sammenligne følgende:

  • Låntypen
  • Løbetiden
  • Renten
  • ÅOP

Låntypen

Det første du bør undersøge er, hvilket type lån du modtager et tilbud på. De fleste virksomhedslån er som før nævnt banklån. Men du bør stadig gøre dig klart, om dit lån er et usikkert lån eller et sikret lån, hvor låneudbyderen har pant i et givent aktiv. Typisk vil sikrede lån som sagt være billigere, da banken har fået stillet sikkerhed for de penge, de skal låne ud.

Løbetiden

Det næste du bør sammenligne er løbetiden på et givent lån. Løbetiden er afgørende for, hvor meget du skal betale tilbage hver måned, og hvor stor en del af din ydelse der vil gå til renter. Jo kortere løbetid et lån har, jo højere vil ydelsen være. Men hvis du sidder med to lån med de samme stiftelsesomkostninger og den samme rente, så vil lånet med den korteste løbetid samlet set være billigst, da der er kortere tid til at forrente det lånte beløb.

Renten

En tredje ting som man skal forholde sig til, er renten. Det er for mange denne faktor, der er vigtigst, når man sammenligner lån. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Her er det vigtigt at huske, at dine totale renteudgifter påvirkes utrolig meget af dit låns løbetid. Det betyder dog stadig, at renten er en meget væsentlig parameter for, hvor stor en risiko banken føler, at de skal løbe i dit tilfælde.

ÅOP

Det sidste og det vigtigste du skal kigge på, når du sammenligner lånetilbud, er lånets ÅOP. ’ÅOP’ står for ’Årlige Omkostninger i Procent’ og angiver dermed hvor meget dit lån koster samlet set på årsbasis. ÅOP’en indeholder derfor renteudgifter, stiftelsesomkostninger, gebyrer.

Ansøg om et virksomhedslån via LendMe

Med LendMes lånetjeneste kan du nemt og hurtigt ansøge om et virksomhedslån i dag. For at ansøge om at låne penge gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside.

I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde en række centrale informationer om dig og din virksomhed.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker som vi samarbejder med.

Hvad gør jeg hvis jeg ikke bliver godkendt til et virksomhedslån?

Hvis du ikke kan blive godkendt til et virksomhedslån, så findes der heldigvis alternative finansieringsmuligheder, som du kan benytte dig af. Hvilken løsning der er bedst, afhænger dog både af, hvor du er i forhold til din forretning og hvad du skal låne penge til.

Overvej en kassekredit i stedet for et virksomhedslån eller erhvervslån

Et meget populært alternativ til virksomhedslån er en kassekredit.

En kassekredit kan være den bedste løsning, hvis din virksomhed har brug for at få dækket et mindre underskud i dit cashflow her-og-nu. Det er helt naturligt, at en virksomhed kan have perioder, hvor man skal bruge flere penge, end man har til rådighed, hvis man venter på betaling fra kunder.

I disse situationer er en kassekredit en god ide, da man dermed løbende kan have et overtræk i virksomheden, som er aftalt med banken. Hermed betaler man også kun renter af det beløb man har trukket over. En kassekredit giver derfor både fleksibilitet og sikkerhed.

Overvej at lease i stedet for at låne

Et andet alternativ til at låne penge, er at benytte sig af leasing. I dag kan man lease alt fra computere og it-udstyr til større maskiner og ikke mindst køretøjer. Leasing er et godt alternativ til at tage et større lån, da man typisk skal have færre penge op af lommen her-og-nu, ligesom man efterfølgende har en fast udgift, man skal betale. Leasing kan dog i sidste ende godt ende med at være dyre.

Undersøg mulighederne for støtte via erhvervsfonde

Hvis man skal starte en virksomhed inden for en bestemt branche eller et bestemt projekt som er tilknyttet ens virksomhed, så kan man overveje at søge støtte hos nogle af de mange erhvervsfonde vi har herhjemme.

Alle disse er underlagt erhvervsstyrelsen. Fælles for dem er, at man har mulighed for at søge om støtte til et givent projekt eller en given virksomhed.

Mange fonde er specialiseret og vælger derfor enten af faglige eller historiske årsager at udvælge virksomheder inden for bestemte nicher.

Ulempen ved denne form for finansiering er, at det langt fra er sikkert at man bliver udvalgt til at modtage støtte og derudover kan ansøgningsprocessen i nogle tilfælde tage lang tid.

Brug crowdfunding til at opnå ekstra kapital

Et fjerde alternativ som man kan overveje at benytte sig af, særligt hvis man skal starte en virksomhed, eller et større projekt, er at anvende crowdfunding. Princippet bag crowdfunding er, at man via en platform som eksempelvis Kickstarter.com, kan få mindre investorer til at donere beløb til ens virksomhed.

Investorerne forventer et afkast, eller konkrete fordele for deres investering, men de får ikke ejerandele i virksomheden, som det ellers er tilfældet hvis man forsøger at tiltrække en klassisk investor. Ulempen ved denne metode er, at det kan tage meget tid og energi at skabe opmærksomhed omkring ens crowdfunding projekt.

Men på trods af det, så vinder denne finansieringsmetode stadig frem i både Danmark og resten af verden. På Kickstarter kan du for eksempel starte et crowdfunding projekt.

Kilder

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ