Tilfredse brugere er vores forretning

Udfyld én kort ansøgning om forbrugslån - få tilbud fra flere banker

LendMe hjælper dig som de første i Danmark med at indhente personlige tilbud fra forbrugslån - læn dig tilbage og lad bankerne komme til dig.

Ansøg gratis
Ansøg gratis

Udfyld én ansøgning når du skal låne penge, så indhenter vi et individuelt tilbud fra bankerne

Tilbud på lån
Modtag tilbud

Du modtager lånetilbud fra bankerne, og du kan nu vælge det tilbud, der passer dig bedst 

Vælg det bedste lån
Vælg det bedste lån

Du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken 

DIN TRYGHED

LendMe har som formål at hjælpe danske låntagere med at finde de bedste lån. Det er sikkert, enkelt og gratis.

Ansøg nu

Sikkert

Sikkert

Vi garanterer, at dine data altid behandles sikkert og fortroligt. Vi sender og modtager al data krypteret, og opdaterer løbende vores systemer for at opnå den højeste datasikkerhed.

Enkelt

Enkelt

Det er nemt og hurtigt at søge om lån gennem LendMe. Udfyld vores ansøgning her på siden, så håndterer vi resten. Vi holder dig underrettet pr. mail og SMS.

Gratis

Gratis

Der er ingen omkostninger forbundet med at søge om lån gennem LendMe. Også selv hvis du vælger ikke at gøre brug af de tilbud, du får. God fornøjelse.

Vi blogger om lån og finans

Læs vores seneste tre blogindlæg om lån og privatøkonomi.

Forbrugslån

På denne side præsenterer vi, hvad et forbrugslån er. Formålet er at skabe kendskab til forbrugslån og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvad du kan bruge et forbrugslån til og hvilke omkostninger du kan forvente i forbindelse med lånet.

Hvis du overvejer at søge om et forbrugslån, eller blot ønsker at få mere information om emnet, er du derfor kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig her igennem til at finde det billigste forbrugslån.

Hvad er et forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, som du kan optage til privat forbrug. Med et forbrugslån er det kun dig, der afgør, hvad pengene skal bruges på. Hos LendMe har du mulighed for at indhente uforpligtende tilbud fra 7 forskellige banker på forbrugslån, så du nemt og hurtigt kan finde det bedste lån på markedet. Vores kunder sparer i gennemsnit mere end 12.500 kroner, når de sammenligner lån via vores platform.

På denne side kan du læse meget mere om, hvordan du kan finde og vælge det bedste forbrugslån på markedet.

Et forbrugslån hører under kategorien usikrede lån og bliver af mange også omtalt som privatlån. Ved disse lån stilles der ikke nogen krav til, hvad pengene skal forbruges på og banken får derfor heller ikke stillet sikkerhed for lånet i form af et aktiv. 

Dette er forskelligt fra for eksempel nogle billån og boliglån, der omvendt er sikrede lån, hvor der stilles sikkerhed for lånet i form af en bil eller en bolig. Ved sikrede lån, kan du typisk opnå en lavere rente, idet bankerne eller realkreditinstitutterne ved disse lån har en lavere risiko.

Hos LendMe kan du indhente uforpligtende tilbud på forbrugslån fra 7 anerkendte banker og nemt og hurtigt finde det forbrugslån. Alt du behøver at gøre, er at udfylde en enkelt ansøgning, og så klarer LendMe resten for dig. Du vælger blot det forbrugslån, der passer dig bedst.

Hvad kan du låne penge til med et forbrugslån?

Det korte svar på dette spørgsmål er: lige hvad du har lyst til. Ved forbrugslån stilles der ikke nogen krav til, hvad pengene skal bruges til.

Derfor kan et forbrugslån også variere rigtig meget i størrelse. Typisk betegner man lån imellem 5000 kr. til 500.000 kr. som værende et forbrugslån. Beløbets størrelse kan indikere, hvad pengene i sidste ende skal bruges på. Forbrugslån der ligger imellem 5000. kr. til 50.000 kroner bruges af mange på eksempelvis rejser, nye møbler eller eventuelt et bryllup.

Omvendt så bruges større forbrugslån på imellem 100.000 kr. helt op til 500.000 kr. ofte på blandt andet køb af et kolonihavehus, køb af en motorcykel eller til at renovere sin bolig for. Men som sagt stilles der ingen krav til, hvad pengene bruges på.

Lån med et lavere beløb, eller kort tilbagebetalingstid, betegnes modsat som et kviklån.

Få større fleksibilitet med et forbrugslån

Selvom man ofte får en højere rente på forbrugslån i forhold til sikrede lån som billån og boliglån, så er der også en række fordele ved at tage et forbrugslån.

Den helt store fordel er, at du får en større grad af fleksibilitet. Hvis du skal ud og investere i en ny bil, så kan du kun få finansieret 80% af din købesum via et sikret billån.

Men med et forbrugslån, kan du låne hele bilens værdi. På den måde kan du hurtigere erhverve dig din nye bil.

Løbetiden på et forbrugslån er typisk fra 1 til 10 år – alt efter beløbets størrelse. Du har dog altid mulighed for at indfri gælden før tid, hvis du pludselig får mulighed for det. Ved at indfri gælden hurtigere, sparer du penge, da du betaler renter og gebyrer i færre måneder. 

Sådan finder du det bedste forbrugslån

Ligesom det er tilfældet med alle andre varer og tjenesteydelser, så bør du altid gå efter at finde det bedste forbrugslån til dine behov. Når du skal vælge, hvilket forbrugslån der er billigst, er der flere ting du skal være opmærksom på.

Prisen på et lån vil altid blive udregnet på baggrund af din økonomiske situation. Dette kaldes også for din kreditværdighed.

Når en bank skal låne dig penge, tager den altid udgangspunkt i din privatøkonomi, når den skal bestemme, hvilke betingelser dit lån skal have. Derudover bruger banken også kreditvurderingen til at vurdere, om det er forsvarligt at låne dig penge. 

Når banken foretager en kreditvurdering kigger den blandt andet på din indtægt, dine faste udgifter, eventuelle gældsposter og dit rådighedsbeløb. På baggrund af disse oplysninger vurderer banken, hvor meget du kan låne og til hvilke vilkår. Hvis du eksempelvis har mange udgifter og et højt forbrug, vil banken med stor sandsynlighed vurdere, at der ikke er nok luft i din økonomi til at kunne betale af på et forbrugslån. Har du omvendt en sund økonomi, vil banken gerne låne dig pengene og sikkert også til en god rente.

Men derudover så er der foruden disse personlige aspekter også en række generelle ting, som du skal være opmærksom på, når du sammenligner prisen på et lån.

Disse inkluderer blandt andet:

  • Renten
  • Stiftelsesomkostningerne
  • Eventuelle gebyrer
  • Løbetiden på lånet
  • ÅOP

Renten

Det første parameter, som du skal være opmærksom på, når du sammenligner prisen på et forbrugslån, er renten. Renten angiver hvor stor en del af dit samlede lånebeløb der årligt eller månedligt tilskrives dit lån.

Alt efter hvor stort et lån du har optaget, så kan små nedslag i renten betyde en merpris eller merbesparelse på mange tusinde kroner. Derfor er det meget vigtigt at sammenligne renterne på de enkelte forbrugslån.

Men renten er langt fra det eneste du skal kigge på.

Stiftelsesomkostninger

En anden meget vigtig ting er nemlig stiftelsesomkostninger. Ved mange typer lån tager bankerne sig betalt for at oprette dit lån. Dette varierer alt efter, hvor mange penge du skal låne. Men her kan der også være store forskelle på de enkelte banker og pengeinstitutter, så der kan være mange penge at spare bare på denne post alene.

Bankgebyrer

En tredje ting som har indflydelse på prisen på at have et lån, er eventuelle bankgebyrer. Nogle banker opkræver flere gebyrer end andre. Og siden gebyret er et direkte resultat af det faktum, at du har et lån, så kan der være god grund til at undersøge, om en anden bank også vil opkræve gebyrer eller ej. Jo længere tid en bank opkræver gebyrer, jo flere penge vil der være tale om på den lange bane.

Løbetiden på lånet

En fjerde ting, som er vigtig at kigge på, når du sammenligner lån, er løbetiden. Løbetiden er vigtig af to forskellige årsager. På den ene side betyder en længere løbetid, at man har mere tid til at afdrage sit lån, hvilket er rart, hvis man gerne vil have luft i økonomien.

Men på den anden side betyder det også, at man kommer til at betale renter og eventuelle gebyrer til sin bank i flere måneder/år. Det betyder, at det samlede beløb, du ender med at skulle betale tilbage bliver større, jo længere løbetid, du har på lånet. Nedenfor har vi illustreret to eksempler. Lånebeløb er det samme, men løbetiden er henholdsvis 5 år og 8 år.

Eksempel 1

Lånebeløb: 50.000 kr.
Løbetid: 5 år
Månedlig afdrag: 1064 kr.
Rente: 8%
Etableringsomkostninger: 1.000 kr.
ÅOP: 8.76%
Samlet beløb der skal betales tilbage: 63.866 kr.

Eksempel 2

Lånebeløb: 50.000 kr.
Løbetid: 8 år
Månedlig afdrag: 740 kr.
Rente: 8%
Etableringsomkostninger: 1.000 kr.
ÅOP: 8.52%
Samlet beløb der skal betales tilbage: 70.998 kr.

Som det ses, så ender man samlet med at skulle betale mindre tilbage på sit forbrugslån, hvis man vælger en løbetid på 5 år frem for 8 år. Omvendt kræver det også, at man betaler mere af på lånet hver måned. Så spørgsmålet er, om man ønsker lidt flere penge til sig selv hver måned og dermed betale mere samlet set, eller om man foretrækker at få afviklet sit forbrugslån hurtigere.

ÅOP

Den sidste og vigtigste ting, som du skal kigge på, når du sammenligner forbrugslån, er ÅOP.

ÅOP står for ’Årlige Omkostninger i Procent’ og er en samlet betegnelse for alle udgifter du vil have i forbindelse med dit lån på årligt basis. Heri indregnes der eventuelle gebyrer og andre udgifter end blot renten. Derfor kaldes ÅOP også for ’kiloprisen’ på et lån.

Skal du samle flere forbrugslån?

I dag er der mange, som har flere forskellige forbrugslån og kviklån. Dette sker typisk, hvis man har haft brug for at låne flere mindre beløb ad flere omgange f.eks. til nye møbler for derefter at skulle låne penge til en ferie eller eventuelt til øgede udgifter, hvis man venter en lille ny.

I disse tilfælde kan det være en god i de at samle sine forbrugslån ét sted. Dette kan man gøre ved at optage et såkaldt samlelån. Ved et samlelån samler man flere mindre lån i ét samlet større lån.

Dette giver dig en lang række fordele herunder:

  • Du får kun et lån du skal betale af på
  • Du kan forhandle dig til en bedre rente
  • Du får et bedre overblik over din økonomi

Den store fordel ved at få et samlelån er først og fremmest, at det bliver lettere for dig at få et overblik over dine mange lån. Det giver en langt større ro i hverdagen og medvirker derfor til, at man ikke bliver ligeså stresset over sin økonomi.

Rent økonomisk er det også en god ide at samle flere små lån til et større lån, da du dermed typisk kan få en lavere samlet rente og spare på diverse gebyrer, hvilket kan spare dig for mange penge på både kort og ikke mindst lang sigt. Det kan derfor i nogle tilfælde godt betale sig at låne penge til at indfri gammel og højtforrentet gæld. Du kan læse meget mere om dette på vores side om samlelån.

Hvilke alternativer er der til et forbrugslån?

Selvom et forbrugslån er en låntype, som giver stor fleksibilitet, så kan der også være situationer, hvor det er bedre og billigere at tage en anden type lån. Dette gælder særligt, hvis du har brug for at låne mindre beløb fra eksempelvis 500-10.000 kroner.

Der kan som sagt være mange årsager til, hvorfor man pludselig skal låne pengene og ofte er det ikke noget, som man kan forudse. I disse tilfælde kan det nogle gange være en bedre ide at låne penge via en kassekredit.

Forskellen på et lån og en kredit er, at et lån er et beløb, der skal betales over en bestemt periode med tilløbende renter, hvorimod en kredit er et råderum, som man har aftalt med sin bank, at man kan have i sin økonomi. En kassekredit er derfor ofte noget man bruger som en buffer. Hvis der skulle opstå noget, som skaber uforudsete udgifter, så kan man med ro i sjælen bruge af sin kassekredit.

Og her betaler man kun rente af den del af kreditten, du bruger.

En kassekredit vil typisk være tilknyttet din lønkonto eller din budgetkonto, hvorfor du ikke betaler tilbage på den i faste afdrag, som ved et lån. I stedet genskaber du løbende det økonomiske råderum, når der går penge ind på din konto.

Vores kunder sparer i gennemsnit 12.500 kr.

Uanset om du skal bruge et lille eller et stort forbrugslån, så kan der være rigtigt mange penge at spare for langt de fleste danskere.

Vores egen undersøgelser af vores kunder har vist, at vores gennemsnittelige kunde sparer hele 12.500 koner, når de bruger vores platform til at finde det bedste forbrugslån. 

Ligesom ved alle andre varer og tjenesteydelser, såsom forsikringer, kan der være mange penge at spare, når man skal låne penge. Årsagen til at mange ikke får det bedste tilbud, når de skal låne penge er, at vi i Danmark er meget loyale over for vores banker. Ifølge Mybanker, så er den hyppigste årsag til, at mange danskere ikke skifter bank, at de ikke tror, at de kan opnå nogle reelle besparelser.

Men siden de fleste danskere har enten et bolig- eller billån, så er der så at sige masser at forhandle om.

Banker tjener deres penge på at låne dig penge, og derfor er der en naturlig konkurrence imellem bankerne.

Men den konkurrence skal skabes af forbrugerne. En af grundende til at vi er loyale herhjemme er også, at vi stoler meget på hinanden, herunder også på vores bankrådgiver. Og det er overordnet en rigtig god ting.

Men derfor skal man stadig ikke bytte sin loyalitet væk for et dårligere tilbud. Jo længere du har været kunde hos en bank, jo større loyalitet har du vist dem, og det er noget, som de også bør reagere på, hvis du pludselig kommer med et tilbud fra en anden bank.

Hos Lendme.dk hjælper vi dig med at løse dette problem ved at samle tilbud fra 7 forskellige banker. Alle banker har nogle særlige kunder og låneformer, som de er særligt interesseret i og dermed konkurrencedygtige på. Og det skal komme dig til gavn.

Når du bruger vores platform, kan vi både spare dig for en masse tid samt for at stå ansigt til ansigt med din egen bank. På den måde kan du nemt og objektivt foretage en nøgtern vurdering af, hvilken bank, der kan tilbyde dig det billigste forbrugslån til dine behov.

Sådan ansøger du om et lån via LendMe

For at ansøge om et lån hos LendMe, skal du udfylde en låneansøgning, hvori du bliver bedt om at angive dine personlige oplysninger, dit formål med lånet og specifikke oplysninger, som bankerne har behov for, for at kunne vurdere din kreditværdighed. Herfra kan du underskrive låneansøgningen med dit NemID, og så vil vi sende din ansøgning direkte videre til de 7 banker, som vi samarbejder med. 

Få dine penge 1-3 dage efter godkendelse

Du kan i alle døgnets 24 timer ansøge om et lån hos LendMe. Når din ansøgning er blevet godkendt, vil du i løbet af 1-3 hverdage have pengene på din konto, og du kan derfor hurtigt og sikkert få råd til det, du ønsker at bruge pengene på, om det er en bil, til renovering af boligen, en ferie mv.

Tilbuddene vi sender til dig, er altid personlige og konkrete og baseret på en individuel kreditvurdering af de enkelte banker.

Hvis du har spørgsmål til LendMe, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælp. Læs meget mere om LendMe og vores dygtige og kompetente team her.

Kontakt os

Alle hverdage fra 10.00 - 16.00

Det skal være enkelt og trygt at låne penge gennem LendMe. Derfor er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kundeservice@lendme.dk, hvis du har spørgsmål til os. Vi svarer oftest med det samme, men altid indenfor én hverdag.

Sammenlign forbrugslån fra op til 7 banker